Activiteiten Commissie

Hieronder treft u een opsomming van de jaarlijkse Clubactiviteiten:

september : 2e Handsbeurs

2e week september :start Grote Club Actie.

Herfstvakantie: 3-daagse snelcursus kunstschaatsen

Begin november inleveren Grote Club Actie-boekjes

Eind november/Begin december : Sinterklaas-Feest

Drechtsteden Bokaal : Mini & aspiranten wedstrijd.

Improvisatiewedstrijd

Kerstvakantie : 3-daagse snelcursus kunstschaatsen DDD organiseert gedurende het seizoen verschillende activiteiten voor haar leden.

December /januari : Oliebollendisco

Voorjaarsvakantie: 3-daagse snelcursus kunstschaatsen

Februari/maart : Diplomaschaatsen.

Maart : Verenigingsdag

Aan het begin van het schaatsseizoen heeft ieder lid de mogelijkheid om schaatsen, kleding en accessoires te verkopen en te kopen. De vereniging bemiddeld bij deze 2e handsbeurs, en keurt ook de aangeboden schaatsen en overige artikelen. Informatie over deze beurs treft u op deze site onder 2e handsbeurs.

Bij verkochte artikelen wordt 10% v.d kosten en eventuele slijpkosten van het verrekende bedrag afgetrokken.

Grote Club Actie. Ieder jaar starten wij ons nieuwe schaats seizoen met een hele belangrijke activiteit, namelijk de Grote Clubactie. Dit is een ondersteunende actie voor alle sportclubs in Nederland.

Al onze leden worden aangespoord om hun beste beentje voor te zetten  en zoveel mogelijk loten te verkopen voor onze vereniging. (een deel van de opbrengst is voor de club, daarvan kunnen alle leden dan weer leuke activiteiten doen, zoals het sinterklaasfeest en oliebollen-disco etc.)

De beste lotenverkopers ontvangen mooie prijzen!

De vereniging verkoopt loten met een eenmalige machtiging! Het voordeel van deze verkoopmethode is dat onze jonge lotenverkopers niet meer met geld over straat hoeven en maar één keer op pad gaan. (Er wordt dus geen contant geld aangenomen !!!) Kontante verkooploten alleen mogelijk op aanvraag.

Sinterklaasfeest Ieder jaar brengt Sinterklaas met zijn zwarte pieten een bezoek aan onze ijsbaan! De les zal dan in spelvorm gegeven worden en een uur duren (ook voor de leerlingen die de lessen van 90 minuten volgen). Alle leden van DDD zijn welkom bij dit gezellige feest, en iedereen mag verkleed komen als Sint of Piet. Er is altijd een leuke kleur- en verkleedwedstrijd aan gekoppeld, waarbij de kinderen leuke prijzen kunnen winnen. De feesten vinden plaats tijdens de lessen op de woensdagmiddag 16.15-17.15 u en de zaterdag 11.20-12.20 uur (ook voor de leerlingen die de lessen van 90 minuten volgen).

Snelcursus Tijdens de schoolvakantie’s probeert onze vereniging een 3-daagse schaatscursus te organiseren voor alle leeftijden. De cursus is bestemd voor diegenen die graag kennis willen maken met het kunstrijden. In de cursus leer je de verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. Er wordt zoveel mogelijk op leeftijd en niveau ingedeeld. Voor de jongste deelnemers wordt er een drinkpauze ingelast.

Drechtsteden Bokaal. Kürwedstrijd voor mini’s & aspiranten in de Drechtstedenhal. Hier zijn onze beginnende wedstrijdrijd(st)ers te bewonderen. Het is altijd leuk om te kijken hoe zo’n wedstrijd nu eigenlijk gaat, en de entree is altijd gratis!

Improvisatiewedstrijd Voor de basis-schaats(t)ers probeert de vereniging ieder jaar een improvisatiewedstrijd te organiseren, waarbij iedereen zijn/haar vaardigheden kan tonen in wedstrijdverband.De schaats(t)ers mogen dan, in groepen, improviseren op de muziek die aangeboden wordt. De deelnemers hoeven niet in het bezit te zijn van een schaatsdiploma, om hier aan deel te nemen, het gaat om de combinatie van juiste bewegingen op de muziek.

Oliebollendisco Aan het einde of begin van het jaar organiseert de vereniging een gezellig oliebollen-discofeest op het ijs. Deze disco is toegangelijk voor alle leden van DDD. Het is dan lekker donker op de ijsbaan en er is gezellige discomuziek waarop je met vrienden & vriendinnen op kan vrijschaatsen. Tijdens het schaatsen kan je lekker wat drinken en genieten van een warme oliebol!!

Diplomaschaatsen Tijdens de schaatslessen op maandag/woensdag/zaterdag zullen alle leden vanDDD gezamenlijk hun schaatsdiploma proberen te halen. Het betreft de KNSB-diploma´s: A-B-C-D-E-F,G en H.

Verenigingsdag Een gezellige dag voor al onze leden samen met familie en vrienden. Tijdens deze dag worden allerlei shows/demonstraties gegeven door onze leden, er is diploma uitreiking voor al onze geslaagde DDD-ers. Er kan worden deelgenomen aan spelletjes op het ijs. Je kunt jezelf laten fotograferen, je kunt grabbelen, deelnemen aan een loterij en natuurlijk wordt er ook voor een natje en een droogje gezorgd.

Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken om te helpen bij de diverse activiteiten.

Voor vragen over activiteiten van DDD kunt u contact opnemen met Helma Zock op info@ddd-kunstrijden.nl