24 t/m 27 februari 2022 Challenge Cup en NK kunstrijden in Tilburg

Kunstrijvereniging De Drechtsteden was met 6 rijdsters vertegenwoordigd op de Challenge Cup en Nederlands Kampioenschap

De KNSB Challenge Cup, het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem vond dit jaar plaats van 24 t/m 27 februari in Tilburg. Het IJssportcentrum in Tilburg is voor de komende drie jaar het toneel van de Challenge Cup. Dit jaar wordt de Challenge Cup gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden  Dordrecht  was op dit internationale toernooi vertegenwoordigd met 6 deelnemers in 3 verschillende categorieën. Deze kunstrijdsters hebben zich allemaal gekwalificeerd voor dit toernooi door op nationale en internationale wedstrijden goed te presteren.

In de categorie Basic Novice rede Mandy van den Dries (11 jaar) en Lucia van Stenis (10 jaar). Beide meisjes hebben dit seizoen al een goede vorm laten zien die al beloond is met een podiumplaats.
Lucia en Mandy hebben super hun best gedaan op het Nederlands Kampioenschap tijdens de Challenge Cup. Voor hen de 1e keer om hier te mogen staan en zij mogen zich de 4e en 5e van Nederland noemen.
We zijn super trots en zien een geweldige toekomst voor jullie tegemoet!

In de categorie Advanced Novice hebben  Gabi Loonstra (13 jaar) en Sharon Luit (14 jaar) zich gekwalificeerd .Gabi en Sharon hebben het hele seizoen een mooie progressie in hun küren laten zien. Ze hebben beide ook aan internationale ISU wedstrijden in Dortmund en Oberstdorf deelgenomen.
Helaas moest Gabi vanwege een positieve test dit kampioenschap aan zich voorbij laten gaan>
Sharon moest zich wederom meten met een zeer sterk internationaal veld en eindigde op 20e plaats. 

Junioren in de Nederlandse top

In de categorie Junioren traden 3 dames aan de start voor DDD; Dani Loonstra (17 jaar), Julia van Dijk (15 jaar) en Lilia Lupanova (14 jaar).

Dani en Julia hebben afgelopen seizoen Nederland mogen vertegenwoordigen op 3 junior Grand Prix wedstrijden. Ze hebben laten zien dat ze beide mee kunnen draaien in een zeer sterk internationaal veld. In Oberstdorf op de ISU Bavarian Open wist Dani afgelopen maand een zeer mooie 4e plaats te behalen. Een aantal weken later liet Julia in Hongarije op de ISU Jegvirag Cup in minstens net zo een goede vorm te zijn en kwam ook met een prachtige 4e plaats thuis. 

Onder andere de DDD toppers hebben laten zien dat zij de toekomst van het Nederlands Kunstrijden zijn! Nederlands Kampioene Junioren: Dani Loonstra 🥇 Zilveren medaille: Julia van Dijk 🥈 En een mooie 5e plek voor Lilia Lupanova op haar eerste NK in de Junioren 🌟
Super trots op allemaal en op naar nog meer superprestaties in de toekomst