Welkom!

Wil je goed leren schaatsen? Kom een kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches.Onze vereniging heeft een uitgebreid lesaanbod op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor alle leeftijden.

DDD IN ACTIE TEGEN REGERINGSBESLUIT BINNENSPORTEN

DDD IN ACTIE TEGEN REGERINGSBESLUIT BINNENSPORTEN

Leden, ouders, trainers, vrijwilligers en iedereen die DDD en kunstrijden een warm hart toedraagt,

Allereerst hoop ik dat dit bericht u treft in goede gezondheid, want gezondheid is bij alles wat speelt in deze tijd natuurlijk het allerbelangrijkste.

Daarnaast ben ik , net als u, natuurlijk zéér teleurgesteld dat bij het versoepelen van de coronamaatregelen géén groen licht is gegeven voor het beoefenen van een aantal  binnensporten, waaronder het kunstschaatsen. Het betreft hier een niet-contactsport, beoefend door meest kinderen, die als een laag risicogroep worden gezien.

Als vereniging zijn wij druk in actie en het doet mij deugd te zien dat die acties vanuit allerlei hoeken van DDD wordt ingezet!

In de eerste  plaats door onze leden: middels filmpjes, foto’s en oproepen op de verschillende social media wordt aandacht gevraagd! Ga zo door!! Al deze zaken zorgen ervoor dat kunstrijden steeds een beetje bekender wordt bij de gemiddelde Nederlander en bij de sport- en regeringsleiders in het bijzonder!

Ook ouders van sommige leden zijn in actie gekomen door bijvoorbeeld brieven op persoonlijke titel te sturen naar personen en politici waarvan zij verwachten dat ze kunstrijden op de agenda zetten. Ouders dragen argumenten aan, die wij vervolgens kunnen doorspelen en meenemen bij onze lobby. Hier zijn we erg blij mee !

Het trainersteam heeft het voor elkaar gekregen om als éérste toestemming te krijgen om met onze wedstrijdgroep aan buitentrainingen te mogen beginnen. Inmiddels zijn deze trainingen opgestart en is bijvoorbeeld de fysio aangehaakt. Op creatieve wijze wordt vorm gegeven aan deze trainingen en ja: Wat waren ze blij de rijders weer in levende lijve te zien!

Natuurlijk zijn wij met trainersteam en bestuur in actie en onze inzet  voor het herstarten van ijstrainingen en zetten we onverminderd voort!

Wij zijn vrijwel dágelijks in gesprek met de verschillende partijen,bijvoorbeeld gemeente,het  VTO Den Bosch, Optisport, KNSB en NOC/NSF. Het goede nieuws is dat we gehoord worden. Ook dat we begrip vinden en steun krijgen. Wij géven ook onze support aan deze partijen in de vorm van meedenken in oplossingen en voorstellen van protocollen. Natuurlijk is het de minister die de uiteindelijke beslissing neemt.

Wij proberen positief te blijven en zien niets liever dan onze rijders zo snel mogelijk weer op het ijs!

Ik vind het geweldig dat binnen onze vereniging onze leden, trainers, bestuur en vrijwilligers  ieder op zijn eigen manier meehelpt en de krachten bundelt om ondanks alles op een positieve manier bij te dragen aan  de weg die nog vóór ons ligt! Voor nu: Stay healthy#stay safe!

Met vriendelijke groet,
Petra van Rooij
Voorzitter Kunstrijvereniging De Drechtsteden

Helma Zock

    Comments are closed.