Internationale topcoaches in Dordrecht voor Ames kunstrijweek

Dordrecht-Van 12 t/m 17 juni is het ijs  op de Dordtse Sportboulevard druk bezet met nationale toppers in het kunstrijden tijdens de Ames trainingsweek.

In deze week zijn gerenommeerde internationale coaches aanwezig.

Voormalig ijsdanser Matteo Zanni zal in Dordrecht gaan werken aan de choreografie voor de kuren. Deze charmante Italiaan  is de skating skills coach van de solo rijders van het Italiaanse nationale team, maakte choreografieën  voor  de Finse kampioenen . de junior kampioenen in  Italië van 2016, de Oostenrijkse ijsdans kampioenen van 2015 en 2016 en de Hongaarse  ijsdans kampioenen van 2014 en 2015.
Tevens  schitterde  hij in  2011  als partner van  Inge de Bruijn in de show “sterren dansen op het ijs’ .

Uit Canada komen over voor deze week Pamèla Morin en Dave Ferland, die samen met het trainersteam van Kunstrijvereniging De Drechtsteden  de technische trainingen op het ijs verzorgen.

Met Dave Ferland  haalt de vereniging opnieuw deze coach die heel duidelijk is in wat hij wil en wat hij verwacht. Hij houdt de training afwisselend, en heeft veel oog voor de techniek. Dat de Canadees, die opgeleid is in de school van de Canadese  topcoach Manon Perron stevig traint met de veelal jonge rijdsters, zorgt voor groot enthousiasme en progressie bij de rijdsters. De KNSB en ook Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht, werkt al jaren met Canadese topcoach Manon Perron en in haar lijn trainen Pamela en Dave. Die continuïteit in de techniek begint zijn vruchten af te werpen.

Deze intensieve trainingsweek staat onder leiding van de  Astrid Winkelman, coach van het VTO Kunstrijden in Dordrecht en hoofdcoach bij Kunstrijvereniging DDD (De Drechtsteden Dordrecht).

Astrid, werd in 2015 gekozen als Sportcoach van het jaar in de gemeente Dordrecht en is zelf  meervoudig Nederlands kampioen kunstrijden.

Sinds 1992 is zij  fulltime werkzaam als trainer/coach en vanaf 2000 is zij hoofdcoach bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden en heeft met haar team al vele toppers naar nationale en internationale podia gebracht. Door Astrid Winkelman en haar team werd de regerend Nederlands kampioene  Niki Wories opgeleid, die zich vanuit het Dordtse in Canada verder heeft ontwikkeld en zich zal trachten te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2018. In de afgelopen jaren  heeft Astrid Winkelman in Dordrecht  jaren een sterk team, van nationaal en internationaal ervaren trainers en ex-kunstrijders, opgebouwd,  Daarnaast werkt ze regelmatig samen met Manon Perron, de topcoach uit Canada van voormalig Olympisch medaille winnares Joannie Rochette.en haalt nu dus opnieuw de Canadezen uit de leerschool van Manon Perron naar Dordrecht.

Mede dankzij sponsoring van  het Dordtse  autobedrijf  AMES is het  mogelijk  om deze intensieve trainingsweek  te  organiseren voor de  toprijders.

Een reactie plaatsen