Welkom!

Wil je goed leren schaatsen? Kom een kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches. Onze vereniging heeft een uitgebreid lesaanbod op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor alle leeftijden.

Kunstrijdster Julia van Dijk houdt zich staande in Junior Grand Prix

Kunstrijdster Julia van Dijk houdt zich staande in Junior Grand Prix

Kunstrijdster Julia van Dijk is door de KNSB  uitgenodigd voor deelname aan Junior Grandprix wedstrijden, een serie internationale wedstrijden onder de vlag van de ISU. Hét podium voor de aanstormende wereldtop!

Tilburgse Julia van Dijk (15 jaar) komt voor Nederland  uit op de Grandprix van 1 tot 4 september in de Steel Arena in Kosice (Slowakije).

Nadat een zeer lange tijd  waarin vanwege Corona wedstrijden niet mogelijk waren mocht Julia van Dijk deze week voor het eerst weer competitief op het ijs.

Ondanks de coronapandemie heeft Julia gelukkig door  kunnen op de ijsbaan in Dordrecht waar zij lid is en traint bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden.
Als bonus mocht ze eerder dit jaar met haar coach, Nicole  Goossens deelnemen aan een trainingskamp in Finland waarvoor de internationale schaatsunie (ISU) een aantal junioren en coaches uitnodigde.

Deze stage sloot naadloos aan bij de manier van werken zoals die in Dordrecht wordt gehanteerd.

Deze  week mag ze Nederland vertegenwoordigen op de ISU Junior Grand Prix in Kosice, Slowakije. Julia maakt haar debuut in deze categorie, de junioren.

Volgens DDD coach Nicole Goossens was er niets te bespeuren van plankenkoorts bij haar pupil. Julia brandt van verlangen om weer aan een wedstrijd mee te doen.

Ze reed een zeer innemende korte kür op de muziek ‘J’aim Paris’, straalde op het ijs en liet technisch moeilijke sprongen en pirouetten zien. Ze kijkt zeer tevreden terug op haar eerste optreden sinds 1,5 jaar en heeft gereden voor wat ze kon.
De spanning die er was kon Julia omzetten in positieve energie.
Op een groot evenement als dit meteen debuteren in de categorie Junioren  en Nederland vertegenwoordigen, heeft Julia als heel speciaal ervaren .
De korte kür leverde Julia 45,16 punten op, goed voor een 15e plaats.
Zaterdag rijdt ze haar Free Program.

Helma Zock

Comments are closed.