Open Nederlandse Kampioenschap Kunstrijden in Denhaag

Op het Open Nederlands Kampioenschap kunstrijden afgelopen weekend in Den Haag wist de 19 jarige Niki Wories haar titel Nederlands Kampioene te prolongeren.
Wories ging na een sterk optreden in de korte kür op zaterdag  al met een flinke voorsprong aan de leiding met 56,15 punten. De vrije kür bracht de vertegenwoordigster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht een totaalscore van 87,70 punten, waarmee zij een totaal score van 142.14 punten neerzette.
Niki traint in Canada bij Bruno Marcotte em Ian Connolly. Op het ONK kwam Niki uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden en was er een enthousiast weerzien met haar Dordtse coach Astrid Tammeling-Winkelman en de jonge rijdsters voor wie Niki een groot voorbeeld blijkt.
Niki reisde maandag al weer naar Canada om de trainingen te hervatten. De volgende wedstrijd is het Wereld Kampioenschap kunstrijden van 28 maart tot 4 april in Boston.

5e plaats voor Lisa Weijers
In de categorie Advanced Novice behaalde de prachtige rijdster Lisa Weijers (15) uit Son in het klassement een prima 5e plaats.

Zilver en brons voor Isabella Smit en Dani Loonstra
In de categorie Basic Novice A kwalificeerden 5 rijdsters van DDD zich bij de beste 12 voor deelname aan het ONK 2016.
In deze categorie werd uitsluitend de vrije kür gereden. De elegante Dordtse Isabella Smit (11) reed een bijna foutloze kür en ging voor het goud. Bij de dubbel Lutz kwam zij ten val en met een puntentotaal van 39,82 werd het met een klein puntenverschil zilver.
Debutante op dit ONK Dani Loonstra (11) uit Barendrecht reed een fantastische kür en verbeterde haar PB met 2,84 punten. Met een puntentotaal van 36,33 reed Dani zich vastberaden naar een podiumplaats en eindigde als 3e.
De 12-jarige Isa van Swieten uit Papendrecht wist zich met een nieuw PB (34,15 punten) naar een prima 6e plaats te rijden. Rosalie van Wageningen (12) uit Dordrecht werd 9e en Demi Sijswerda (13) uit Dordrecht verbeterde haar PB met ruim 3 punten en eindigde op een mooie  10e plaats.

Tijdens deze Kunstrijweek werden ook de finale KNSB cup en het NK showrijden verreden.
In de categorie mini’s reed de 8-jarige Lilia Lupanova zich in haar woonplaats Den Haag naar een 4e plaats. Josefine Boer (9) uit Oud Beijerland en Esra Dwijver (11) uit Dordrecht eindigden op de 8e en 9e plaats.

Podiumplaats voor Didier Dijkstra
In de categorie Pre Basic Novice heren schaatste de 11-jarige Didier Dijkstra zich naar een 2e plaats op het podium.

Sanne Haanstra (14) uit Dordrecht  en Denise Zegelaar (16) uit Papendrecht werden  5e bij respectievelijk bij  de Pre Basic Novice B en C dames.

In de categorie Pre Basic Novice A dames (deze categorie telde een veld van 18 rijdsters) was de 7e plaats voor Britt Harmsen uit Puttershoek, een 11e plaats voor Julia van Rennes (11) uit Klaaswaal en Tara Werkman (10) uit Hendrik Ido Ambacht werd 16e.

3e plaats voor Amber IJsselstein op NK Show rijden
Dit jaar debuteert Amber IJsselstein (17) uit Ridderkerk in het show rijden. Na het beëindigen van haar wedstrijd carrière als solo wedstrijdrijdster traint zij nu om show te rijden. Met een spannende kür op Burlesque eindigde zij op de 3e plaats.

Het trainersteam van DDD onder leiding van Astrid Tammeling-Winkelman kijkt  met deze resultaten tevreden terug op het ONK 2016.

Een reactie plaatsen