Kunstrijdsters gooien hoge ogen in de  internationale  Spring on Ice  Competion 2019

Op 13 en 14 april werd  op ijsbaan De Westfries in Hoorn de internationale Sprins on Ice Competion 2019 verreden.

In de laatste wedstrijd van het drukke wedstrijdseizoen was de Dordtse Kunstrijvereniging met een grote afvaardiging  in de diverse categorieën met  rijdsters vertegenwoordigd.

In de categorie Starters 1 eindigden Jasmijn Joosen en Ginger Vreezen op de 9e en 11e plaats.
In de categorie Starters 2 was er een 6e plaats voor Lotus Versendaal.

De jongste rijdsters in de categorie Pupillen 1 en 2 zetten meteen de toon. De Dordtse Kahlan Gooijer, die haar eerste wedstrijd in een hogere categorie mocht uitkomen, eindigde in haar debuut  overtuigend op de 1e plaats.
De DDD dames in de categorie Pupillen 2 wisten  te verrassen door de  eerste drie plaatsen in het podium op te eisen. Lucia van Stenis werd overtuigend  eerste gevolgd op de 2e en 3e plaats door Miya Paul en Miley Buurman.

Kahlan met coach Winnie Dekker

In een veld van 21  rijdsters  werd de  Rotterdamse Mandy van den Dries zeer overtuigend 1e in de categorie Mini’s en eindigden de DDD rijdsters Evie Wepster, Rozemarijn van der Gaag en Kate van Maasijk op de plaatsen 12, 13 en 16.

In de categorie Aspiranten 2 waren er zeer mooie resultaten. In een veld van 12 rijdsters een mooie 4e, 5e en 6e plaats voor Sterre Petra, Yentl  van Leeuwen en Claudia Vingerhoets.

De jonge Dordtse Angel Delevaque won overtuigend in de categorie Pre Basic Novice A dames. Ion een veld van 14 rijdsters bleek zij de sterkste rijdster. Kira Van Mensvoort eindigde op een  mooie 4e plaats.

In de categorie Basic Novice A eindigde Emilie Schop uit Dordrecht  op de 1e plaats.
Esra Drijver  en Gabriela Arvelo  eindigden op een mooie 4e en 5e plaats in de categorie Pre Basic Novice B.

In de Basic Novice B was de 3e plaats op het podium voor Sanne Haanstra en Jente Rommens  mocht de 8e plaats noteren.

De rijdsters werden in Hoorn gecoacht door Winnie Dekker, Nikki Davison en Monique Koops van het DDD trainersteam.

Na deze laatste wedstrijd zullen de rijdsters naast de reguliere trainingen gaan richten op hun optreden in de Show Urban Dynamic. Deze show zal te zien zijn op 26 mei om 13.00 en 16.00 uur in de speciaal tot ijstheater omgetoverde ijsbaan op de Dordtse Sportboulevard.
Op 14 april 2019 wordt in Hoorn de Spring on Ice Competition verreden.
wedstrijdinformatie