Uitslagen Succesvolle Clubwedstrijd 10 April 2016

Dordrecht-Tijdens de Drechtsteden clubwedstrijd afgelopen zondag op de Dordtse Sportboulevard konden de jongste rijdsters van de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden  in hun solokür laten zien wat zij in het afgelopen seizoen geleerd hebben  en welke progressie zij hebben geboekt. Natuurlijk streden zij om de hoogste punten. In diverse categorieën was er ook deelname door  rijdsters van collega Kunstrijvereniging Ysvogels  Zoetermeer.

Soloküren

In de categorie Starters was een 1e plaats voor de 5 jarige Angel Delevaque uit Dordrecht en ook in de Pupillen A was de eerste plaats voor een DDD rijdster. De 7 jarige Gabi Loonstra uit Barendrecht werd ruimschoots 1e. In de pupillen B was het brons voor de Dordtse  Michëla Morée (12) . Ook in de Pupillen C was het goud en brons voor DDD rijdsters. Isabelle Snijders (16)  uit Gorinchem  en Iris Lambrichs (17) uit Ridderkerk schaatsten de  benodigde punten voor deze ranking  bij elkaar. Marije Stam (14) uit Oud-Alblas mocht het goud in ontvangst nemen in de categorie Aspiranten A/B. In de categorie Aspiranten C waren de 2e en 3e plaats voor Sacha van der Beek (16) uit Maasdam en Verona Schrijvers (17) uit Houten. In de categorie midi’s/maxi’s mocht  Dzejna Barakovic (12) uit Rotterdam zeer verdiend  het goud in ontvangst nemen.

Showrijden

In het middagprogramma was er ruimte voor een wedstrijd solo en duo showküren. Voor het in grote getale aanwezige publiek verrassend. Showküren worden bij de vereniging  regelmatiger  in het programma opgenomen en er zal meer getraind gaan worden door een aantal  rijdsters voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap showrijden 2017.

Met de solo showkür wist de 10 jarige Britt Harmsen uit Puttershoek de handen van het publiek op elkaar te krijgen met haar showkür en werd verdiend  met een kleine voorsprong 1e. De tweede plaats was voor de Dordtse Isabella Smit (11)  die op de muziek uit Grease in de gedaante van Sandy het publiek tot de laatste minuut wist te boeien. Rosalie van Wageningen kon het publiek eveneens in vervoering brengen met haar pittige showkür.

In de categorie Duo’s was er een hele mooie eerste plaats voor de ladies Isa van Swieten (12)  en Demi Sijswerda (13). Dit Papendrechts/Dordtse  duo zette een echte show neer en was vooral erg sterk in het synchroon schaatsen. Marije Stam (14)  en Denise Zegelaar (16) uit Papendrecht wisten het zilver voor zich op te eisen met hun superleuke show en bijpassende kleding.

Op de derde plaatse eindigden de jonge  rijdsters Gabi Loonstra en Josefine Boer uit Oud Beijerland.Op het nummer Up town funk van Bruno Mars maakten zij er een feestje van en met hun goede skating skills mochten zij op het podium niet ontbreken.

Het coachesteam Astrid Tammeling-Winkelman, Nicole Goossens en Marieke Ter-Kruithof kan op een geslaagde wedstrijddag terugkijken.

De dag werd afgesloten met een feestelijk  prijsuitreiking.

 

SONY DSC

 

Een reactie plaatsen