Op 23 en 24 september werd de eerste International Skate Dordrecht verreden op de Optisport Sportboulevard Dordrecht. Tijdens dit wedstrijdweekend reden kunstrijders in diverse categorieën hun küren Er werd gejureerd door een internationaal jurypanel met technische ondersteuning door de KNSB.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht organiseerde deze wedstrijd voor de eerste keer en heeft als doel deze jaarlijks te laten terugkeren in Dordrecht. Naast de internationale rijders in diverse categorieën zullen ook de toppers van de organiserende vereniging deelnemen.

Podiumplaatsen voor kunstrijdsters International Skate Dordrecht

Afgelopen weekend werd op Dordrecht de eerste International Skate Dordrecht georganiseerd door Kunstrijvereniging De Drechtsteden.
Deze wedstrijd zal jaarlijks terugkeren in Dordrecht.
Met een totaal van 65 kunstschaatsers was de ijshal op Optisport Sportboulevard het hele weekend het toneel van verschillende disciplines en nationaliteiten in het kunstrijden. Naast de vele rijders in de solo categorieën was het Nederlandse paar Nika Osipova en Dmitry Epstein vertegenwoordigd in de discipline paarrijden.
Van de Dordtse Kunstrijvereniging was er deelname door 11 rijdsters in verschillende categorieën en werden er podiumplaatsen behaald door Cheyenne Knoester, die 1e werd in de categorie Senioren dames.
De 17-jarige Tilburgse Julia van Dijk reed afgelopen weekend in Dordrecht de eerste International Skate Dordrecht. Twee weken geleden kwam zij uit op de ISU Junior Grand Prix in het Japanse Osaka.
In Dordrecht reed Julia in een veld van 13 Junioren zich comfortabel naar de eerste plaats met een totaal van 142,67 punten en schreef hiermee de eerste International Skate Dordrecht op haar naam. 
Van de Dordtse vereniging eindigden bij de Junioren dames de Dordtse Emilie Schop op de 5e plaats, Jane Knoester uit Den Haag 7e, Sharon Luit uit Heemskerk 8e, Gabi Loonstra uit Barendrecht 9e en Kira van Mensvoort uit Breda werd 13e.

In de categorie Girls Basic Novice eindigden Noëlle Dekker uit Sliedrecht en Rotterdamse Jasmijn Joosen op de 12e en 14e plaats in een veld van 21 rijdsters.

In de categorie Girls Advanced Novice eindigden in een veld van 19 rijdsters de Rotterdamse Mandy van den Dries op de 14e plaats en Sophie van Vliet uit Den Haag werd 17e.

Deze eerste wedstrijd van het seizoen op de eigen trainingsbaan in Dordrecht is een goede voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen 2023-2024 en een geweldige kans om de mooie küren te rijden voor publiek.
Het publiek op de goedgevulde tribunes heeft kunnen genieten van de toppers in het nationale en internationale kunstrijden.

Wedstrijdinformatie, uitslagen