In de lessen basisschaatsen worden de basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstschaatsen aangeleerd.
De minimum leeftijd is 4 jaar. De lessen worden aangeboden op niveau en leeftijd.
Gedurende het seizoen kan je na gemaakte vorderingen doorstromen naar een volgende groep.
Elke groep bestaat uit ongeveer 8 tot 10 kinderen met elk een eigen trainster en soms is de groep iets groter en staan er twee trainsters op de groep. De vereniging heeft een uitgebreid lesaanbod waarin ook de lessen aan volwassenen ruim aan bod komen.

In de lessen worden verschillende vaardigheden getraind die onderdeel uitmaken van de te behalen diploma’s A t/m I.
De lessen duren een uur en op de woensdag is het mogelijk om 1,5 uur les te volgen,
In de korte schoolvakanties gaan de lessen door met uitzondering van de lesdagen die op een nationale feestdag vallen en nu reeds bekende uitvaldagen op een aantal lesdagen (zie bij lestijden en uitvallessen).

Twee maal per seizoen wordt er geschaatst voor de diploma’s.

Voor wie wil kennismaken met onze lessen is het  mogelijk om een gratis proefles te volgen. De proefles wordt gevolgd op de gewenste lesdag.
De lessen voor de jeugd/jeugdplus en volwassenen op de maandag zijn vol. Wij kunnen voorlopig op maandag geen proef- en of snuffellessen aanbieden. 
Heeft u of uw kind meer tijd nodig om te bekijken of de schaatslessen uitnodigen het wekelijks volgen van de lessen en  tot een lidmaatschap dan kan er worden ingeschreven voor 4 snuffellessen. 
Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 40,00.
Meer informatie en aanmelden voor de proefles en/of snuffellessen 
Wil je het hele jaar de lessen volgen? Schrijf je dan in als lid via het inschrijfformulier lidmaatschapDDD

In de korte vakanties  en de zomervakantie is het mogelijk om een snelcursus schaatsen te volgen.

Coördinatrice basisschaatsen:
Kunstrijvereniging De Drechtsteden is in de afgelopen seizoenen gegroeid.
Hier zijn bestuur en trainers natuurlijk erg blij mee want de kunstschaatssport is een hele mooie sport en het is fantastisch dat zoveel kinderen en volwassenen het kunstrijden kunnen leren en beoefenen bij onze vereniging.

Ook dit seizoen zal Romy de Sterke de lessen basisschaatsen coördineren.
Met vragen over lessen of vorderingen van uw kind kunt u haar aanspreken.

Voor vragen over de lessen, vorderingen van uw kind of afmelden voor lessen (dus alleen leden van DDD) kunt u een mail sturen naar basisschaatsen@ddd-kunstrijden.nl

Voor vragen over proeflessen, informatie over lessen, nieuwe leden e.d. kunt u een mail sturen naar info@ddd-kunstrijden.nl