Binnen  Kunstrijvereniging De Drechtsteden zijn er verschillende mogelijkheden voor rijdsters die zich verder willen ontwikkelen in de kunstrijsport.

Lessen/basisschaatsen:
De leden van de vereniging kunnen de beginselen van het kunstrijden leren en vertrouwd raken met de basiselementen.

Dat gebeurt tijdens het basisschaatsen, waarvan de naam het al zegt hier leer je de basisvaardigheden en eerste beginselen van het kunstschaatsen en werk je aan het behalen van de diploma’s.

We beginnen natuurlijk net als bij het zwemmen met diploma A  en het laatste diploma dat gehaald kan worden is het I-diploma. De activiteiten op het ijs bestaan uit een scala van oefeningen die de behendigheid op de schaats bevorderen.

Het is een uitgebreid opleidingsprogramma te beginnen met voorwaarts rijden, stoppen en achterwaarts rijden tot aan de meer ingewikkelde figuren en sprongen.

Er is een uitgebreid lesaanbod voor de jeugd vanaf 4 jaar en volwassenen op 4 dagen in de week.
Wil je kennismaken met de lessen dan ben je van harte welkom voor een gratis proefles en kan je even aanmelden door het formulier proeflessen in te vullen. Wil je iets langer kennismaken dan schrijf je meteen in voor 4 aansluitende snuffellessen.

Inschrijfformulier proef/snuffellessen

Wij kijken er naar uit om jou te begroeten op het ijs.

Wedstrijdgroepen:
Voor de leden die ook graag wedstrijden willen schaatsen is natuurlijk ook plaats binnen onze vereniging. Er zijn 2 wedstrijdgroepen binnen de vereniging.

De recreatieve wedstrijdgroep:
Zoals uit de naam al blijkt train je hier om deel te nemen aan de wedstrijden, je krijgt een eigen kür en de mogelijkheid wordt geboden om mee te doen aan (Bokalen) wedstrijden door heel Nederland en je te meten met andere kunstrijders uit Nederland op je eigen  niveau.
Om deel te nemen aan deze groep verwachten we dat je minstens twee keer per week komt schaatsen.
Wil je gaan deelnemen aan wedstrijden dan is dat uitsluitend mogelijk  als er minimaal  twee trainingen per week  op ons clubijs worden gevolgd.

De wedstrijdgroep:
Deze wedstrijdgroep bestaat uit  de leden die op jonge leeftijd geselecteerd zijn door onze trainsters. Deze jongens en meisjes trainen minimaal 3 keer per week op het ijs.
De meer gevorderde rijdsters zijn vaak 5 tot 6 dagen te vinden op het ijs.
Kunstrijvereniging De Drechtsteden organiseert elk jaar een tweeweekse  zomerstage de  Dynamic  Dordt Days op Sportboulevard  in Dordrecht.
Wedstrijdrijdsters zijn zeker deelnemers aan deze zomerstage.
Aan  de leden van de wedstrijdgroep wordt geadviseerd de balletlessen te volgen die worden gegeven door een door DDD aangetrokken balletdocente.

IJsdansen
Vanaf 22 november 2023 is het mogelijk om ijsdanstraining te komen volgen bij DDD.

Voor meer informatie stuur je een mail naar Anki de Kiefte op penningmeester@ddd-kunstrijden.n