Voor onze vereniging is een vertrouwens contactpersoon bereid gevonden in de persoon van Dick Hengst .

Graag stel ik me voor als jullie nieuwe vertrouwenspersoon van de vereniging. Mijn naam is Dick Hengst en ik heb mijn hele beroepsleven in de gezondheidszorg gewerkt, de laatste jaren ook als vertrouwenspersoon in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Nu ben ik met pensioen, waardoor ik makkelijk bereikbaar ben en snel kan reageren op verzoeken om een afspraak te maken.

Als vertrouwenspersoon (VP) ben ik beschikbaar voor alle leden van de vereniging die grensoverschrijdend gedrag door een ander lid van de vereniging ervaren. Voorbeelden hiervan zijn pesten, discriminatie, machtsmisbruik en (seksueel) geweld. Belangrijk is dat degene(n) die dit gedrag heeft ondergaan bepaalt wat grensoverschrijdend is, en niet degene(n) die het grensoverschrijdende gedrag heeft laten zien.

Mijn taak als vertrouwenspersoon is om degene(n) die het grensoverschrijdende gedrag heeft ondergaan zijn verhaal te kunnen laten vertellen en om met diegene te onderzoeken hoe hij (of zij) zijn weerbaarheid kan versterken. In een enkele situatie heb ik meegemaakt dat iemand die grensoverschrijdend is geweest wilde onderzoeken hoe hij/zij zich kon (ver)ontschuldigen bij haar/zijn slachtoffer. Het is dus echt maatwerk, afhankelijk van de behoefte van degene die grensoverschrijdend gedrag heeft ervaren.

Mijn telefoonnummer is 06-18252319 en ik ben ook via Whatsapp bereikbaar.

Mijn e-mail is hengstdick@gmail.com.

Ik ben begonnen met kennis te maken met de vereniging en wil dat graag ook persoonlijk doen.