Kom je ook Samen Schaatsen op binnenijsbaan op de Optisport Sportboulevard in Dordrecht


Heb je altijd al willen leren schaatsen? Dankzij schaatsframes kunnen ook kinderen met een fysieke beperking deelnemen aan de lessen. Dus wil jij ook meedoen met de ijspret? Meld je snel aan!

Hoe werkt het?
Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes/schoenkettingen (zonder punten) onder je voeten en daar ga je!

Dankzij dit coole sporthulpmiddel kunnen kinderen met een fysieke beperking gewoon meedoen met onze schaatslessen. Samen Schaatsen dus!

Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes.

Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!” Daarom maakt de stichting het mogelijk dat je komend seizoen op 16 ijsbanen op een schaatsframe kunt meedoen met de schaatslessen.

Ook bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden op de Optisport Sportboulevard in Dordrecht biedt het frameschaatsen. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar kunnen aanmelden voor de lessen van 12.00-13.00 uur op de zaterdag.

Wij kunnen beschikken over 2 frames.

Je kunt inschrijven voor een cursus van 5 lessen (met mogelijkheid om te verlengen). Het cursusbedrag bedraagt € 80,00 (inclusief de huur van het schaatsframe).
De spikes die je onder de schoenen draagt moet je zelf aanschaffen.

Meld je snel aan
Onze eerste lessen starten binnenkort.  
Inschrijfformulier Samen Schaatsen in Dordrecht

Het aantal schaatsframes is beperkt dus schrijf je snel in, dan zien we je binnenkort op het ijs!