Welkom!

Wil je goed leren schaatsen? Kom een kijkje nemen op de ijsbaan en kom zelf schaatsen onder leiding van ervaren trainsters en nationale topcoaches. Onze vereniging heeft een uitgebreid lesaanbod op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Voor alle leeftijden.

Richard, op zijn kunstschaatsen De Keijzer op het ijs!

Richard, op zijn kunstschaatsen De Keijzer op het ijs!

De Olympische Spelen halen is het doel van veel getalenteerde kunstrijders.

Voor Richard de Keijzer (42) uit Oud Gastel is dit geen doel maar toch is hij wekelijks te vinden op de ijsbaan van de Optisport Sportboulevard in Dordrecht en oefent hier zijn techniek op zijn zwarte kunstschaatsen.

Eind december 2021 meldde Richard zich met zijn toen 12-jarige dochter Maud bij Kunstrijvereniging de Drechtsteden. Maud (14) beoefende al een tijdje geen sport meer en wilde haar skate plezier graag op het ijs voortzetten in sociaal verenigingsverband. Maud startte met een proefles gevolgd door 4 snuffellessen om nader kennis te maken met de lessen kunstrijden bij de Dordtse vereniging.
Vader Richard volgde de verrichtingen van zijn dochter vanaf de tribune en ontdekte dat er op hetzelfde tijdstip ook lessen voor volwassenen werden aangeboden. Hierdoor raakte hij erg enthousiast en gaf zich op voor de snelcursus kunstrijden in de voorjaarsvakantie van 2022.

Vol enthousiasme zette hij zijn eerste stappen op kunstschaatsen met de smalle ijzers op het ijs. Met zijn ervaring als kleine jongen met schaatsen op ijs, rolschaatsen en later als aggressive inline skater het zogenaamde  “Streetskaten” (vier wieltjes achter elkaar) hoopte hij ook het kunstrijden en de  bijbehorende technieken op te pakken. Schaatsen op ijzers en rolschaatsen op wielen bleken toch niet helemaal hetzelfde maar hij werd echt enthousiast tijdens de snelcursus waarna hij gebruik maakte van de mogelijkheid om wekelijkse lessen te gaan volgen met een knipkaart, een optie die bij de vereniging aan volwassenen wordt aangeboden.
Met zijn enorme doorzettingsvermogen en enthousiasme kreeg hij de smaak te pakken en schreef zich in als lid van de verenging en volgt nu nog steeds de lessen op maandagavond en vrijdagochtend.  Ondertussen heeft Richard zijn diploma’s A t/m D gehaald. Zijn plezier in de sport blijft nog groeien.
Begin augustus is Richard met zijn dochter Maud tijdens het jaarlijkse schaatskamp de Dynamic Dordt Days 2023 vijf dagen te vinden op de ijsbaan en volgt dan de trainingen om zijn diploma E te kunnen behalen in september.
Babet (12) en Florien (9), de twee andere dochters van Richard, zijn dan ook te vinden op het ijs en volgen de snelcursus kunstrijden.

Tijdens schaatskamp De Dynamic Dordt Days trainen de nationale talenten met het DDD trainersteam en zijn internationale coaches te gast in Dordrecht. De trainingen zijn de voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen.
Richard houdt het voorlopig bij kunstrijden met plezier en het behalen van diploma’s samen met zijn dochter Maud.

De Dordtse Kunstrijvereniging heeft een groot lesaanbod voor jeugd en volwassenen en organiseert elke vakantie een snelcursus schaatsen voor beginners.

Helma Zock

Comments are closed.